Als u in loondienst bent en pensioen opbouwt, is er misschien ook iets geregeld voor uw partner voor het geval u komt te overlijden. Maar deze regelingen zijn in de afgelopen jaren vaak versoberd. Vraag bij uw werkgever wat er precies geregeld is.

ANW-uitkering

Kunt u rekenen op financiële steun van de overheid als uw partner overlijdt? Slechts weinig mensen hebben recht op een uitkering volgens de Algemene nabestaandenwet (Anw). De uitkering is bovendien niet hoog

Pensioen

Er komt een moment waarop u als ondernemer stopt met werken en gaat genieten van veel vrije tijd. Maar hoe staat u er tegen die tijd financieel voor? Natuurlijk heeft u recht op AOW. Maar is dat voldoende om straks zorgeloos te kunnen leven? Hoe vult u uw AOW aan?

Pensioeninkomen ondernemer

Als u stopt met werken kunnen uw inkomsten bestaan uit:

AOW

Inkomsten uit de opbrengst van uw onderneming na verkoop

Inkomsten uit privévermogen door sparen, beleggen, onroerend goed, erfenis en dergelijke

Pensioeninkomsten van een partner met een vaste dienstbetrekking

Inkomsten uit een pensioenregeling

Stel uzelf twee vragen: hoeveel heeft u straks nodig en op welke inkomsten kunt u dan rekenen? Vreest u dat uw inkomen te laag is als u eenmaal gestopt bent met werken? Kom dan eens praten over een goede pensioenregeling.

U heeft verschillende manieren om pensioen op te bouwen, bijvoorbeeld met een lijfrenteverzekering of met banksparen.

Maatwerkadvies

Er bestaat niet zoiets als een standaard pensioenregeling voor ondernemers. Iedere ondernemer heeft zijn eigen specifieke omstandigheden en wensen. Wij kijken naar alle persoonlijke én zakelijke facetten van uw leven en komen met een maatwerkadvies.

Acties