Iedere ondernemer die verbouwingen realiseert weet het: er kan zomaar iets misgaan: ontwerpfouten, materiaalgebreken, fouten in de uitvoering. Om nog maar te zwijgen van diefstal, storm en vandalisme. Bij schade kunt u voor hoge kosten komen te staan.

Waarvoor bent u verzekerd?

Of u nu verantwoordelijk bent voor grote projecten zoals wegaanleg of kleine zoals de verbouwing van een woonhuis, u kunt niet om een Construction All Risk (CAR)-verzekering heen. Het bouwproject is gedurende het hele bouwproject verzekerd en de verzekering kan worden verlengd als het project uitloopt. Ook schade die ontstaat of ontdekt wordt in de onderhoudsperiode na de bouwperiode kunt u meeverzekeren.

De CAR-verzekering kent verschillende onderdelen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u de polis prima laten aansluiten bij uw bouwactiviteiten. Wat kunt u zoal verzekeren?

Het werk

Het werk is verzekerd tegen materiële schade zoals:

Brandschade

Stormschade

Schade door diefstal

Schade door vandalisme

Schade door ontwerpfouten

Schade door constructiefouten

Schade door materiaalfouten

Aansprakelijkheid

Als u met uw bouwactiviteiten onopzettelijk schade veroorzaakt bij derden, kunt u aansprakelijk gesteld worden. Op uw CAR-verzekering kunt u deze aansprakelijkheid meeverzekeren.

Eigendommen van de opdrachtgever

Hieronder valt de aansprakelijkheid voor schade aan bestaande gebouwen en eigendommen van de opdrachtgever, waarbij een direct verband bestaat met de bouwactiviteiten Ook persoonlijke eigendommen van personen die op de bouwplaats werkzaam zijn, kunt u verzekeren.

Hulpmaterialen

Gereedschappen, keten, loodsen en andere zaken die op de bouwplaats aanwezig zijn kunnen ook verzekerd worden.

Transport

Soms zijn materialen en goederen tijdens het transport naar de bouwplaats niet verzekerd. Met de transportmodule kunt u daar alsnog voor kiezen.

Advies

Wij gaan na welke risico’s u loopt als bouwondernemer en met welke dekking binnen de CAR-verzekering u het beste af bent. We laten de verzekeringen aansluiten op eventuele andere schadeverzekeringen zoals de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven, de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, de Installatie- en Montageverzekering en de Rechtsbijstandverzekering.

De premie

De CAR-verzekering is altijd maatwerk. Het is daarom niet mogelijk om een standaardpremie te noemen. De premie hangt af van onder meer:

Het soort bedrijf

Het soort projecten

De gekozen dekking

Acties